torsdag, oktober 18, 2007

Mera verkstad än snack!

Om ett och ett halvt år slår dörrarna upp till Alandica kultur & kongress. Det var inte många som vågade tro på att satsningen skulle gå att få igenom Ålands lagting. Trägen vinner.
Alandica kommer att bli en motor och ge ny livsgnista till vårt landbaserade näringsliv. Samtidigt har vi fått en nationalscen till Åland och våra kulturföreningar har fått en arena att utöva sin verksamhet på.
Nu finns förutsättningarna - nu gäller det för driftsbolaget att vässa marknadsföringen och kulturföreningarna att ligga i och fylla scenen med god kultur.

I dag har vi haft sista planeringsmötet innan tävlingen för den konstnärliga utsmyckningen slår igång.

För ett par veckor sedan var det taklagsöl för museimagasinet i Kastelholm. Äntligen får vårt kulturarv en dräglig plats att bevaras i och framförallt så frigörs en stor lokal i absoluta Godby centrum som kan användas för kommersiella ändamål istället för att lagra föremål.

Studentbostäder har det länge varit brist på. Nu har just de ytterligare 36 bostäder färdigsställts med landskapet som lånegivare. Under min tid har 72 studentbostäder förverkligats.

Tre satsningar som varit planerade och efterfrågade i långa tider. Nu har det varit mer verkstad än snack!

Inga kommentarer: