fredag, juni 26, 2009

Michael Jacksons död lämnar ett stort tomrum i popvärlden

The "King of pop" är död. Hjärtat orkade inte längre trots att medicinsk expertis kämpat med alla tillbudsstående metoder. Han lämnar efter sig en fantastisk skatt inom popmusiken och jag håller med dem som formulerat att han var vår tids Elvis.

Rubrikerna har varit många om popikonen - särskilt denna vår har uppmärksamheten kring hans konsertturne fyllt både första sidor och löpsedlar.

Vi har fått läsa att han har hårdtränats och trimmats av självaste Hulken men också att han uttalat att den här konserten är det sista han skall göra innan "han slutar".

Nu hann han inte genomföra turnen och spekulationerna i media är i full gång. Överstor konsumtion av mediciner som slitit på hans kropp och hjärta verkar vara medias bidrag till epikrisen. Han obduceras i dag - sen vet vi. Inte bara hans dödorsak orsakar rubriker även funderingar kring barnen - var han nu verkligen dess far osv. Hos mig väcker historerina om honom många tankar om vilket pris som "underbarn" och mediaexploaterade unga kan få betala.

Michael har varit och kommer att förbli ett mysterium och myterna kommer att leva vidare. För mig kommer han alltid att kopplas ihop med megahiten "Thriller" och sin kännspaka dans.

Inga kommentarer: