måndag, juni 29, 2009

Åtmistone.Två öspelsguld idag. Janne Holmen och Samuel Mäki!

En strålande start på öspelen för Ålands del. Jag började dagen med att se herrfotboll Åland-Grönland och matchen var målrik och slutade 4-2. Även om Grönland fick se sig besegrade på planen så hade de en fantastisk publik. Inga sura miner trots underläge och fantastisk sång!

Den här lilla mannen stal mitt hjärta direkt!
Paf som är en viktig samarbetspartner med Nat West island games offentliggjorde idag att skraplotterna fortsättningsvis skall ge sitt netto till spelen. Något som gladde nästa spels arrangörer Isle of Wight. Här överlämnar Anders Ingves en check till de kommande arrangörerna vid dagens pressträff.

Vinsten i fotboll följdes för Ålands del av vinst i herrarnas volley, damernas tennis, volley och guld i judo... och så förstås ett strålande 10.000 m lopp av allas vår Janne Holmen med ett nytt öspelsrekort förbättrat med närmare 15 sekunder. Janne sprang på 30.03 - inte illa - även om han lär skall haft under 30 som mål! Publiken fullkomligen kokade under loppet - härligt!
Dan Andersson och Peter Forsberg gjorde fint ifrån sig idag på herrtennisen - men tyvärr räckte det inte - den här gången. Men herrarna kommer igen - redan i morgon. Vi håller tummarna! Kalle Berthen är dessutom skadad så de här båda får dra ett stort lass inom herrlaget.

Förutom en tur till seglings och surf området - kanske det allra mysigaste av alla - fantastisk barbeque, badstrand och topstämning - men med abret att det är lite svårt att följa tävlingarna så blev det förstås en tur till gamesteet där dessa härliga tjejer gjorde sitt för att få fart på publiken och sällskap på dansgolvet.

Inga kommentarer: