tisdag, juni 09, 2009

En fin självstyrelsedag

Började firandet av självstyrelsedagen med att hissa flaggan och åka ut till stugan och njuta av lugnet. På eftermddagen träffade jag styrelsen för finlandssvensk idrott. Kunde knapast finnas en mer positiv dag att träffa dem på. Vi hade fina diskussionen och går från båda håll in för att göra allt för att få förutsättningarna för Paf och Veikkaus att få fungera sida vid sida.

Sjjävstyrelsedagen fortsatte med utdelning av arbetsstipendier till tre utvalda konstnärer. Jag anser det är oerhört viktigt att arbetsstipendier utdelas så att konstnärer kan taa sig tid att verkligen utveckla sitt skapande. Grattis Juha Pyykäläinen, Sebastian Johans och Bertil Andersson.

Årets Sallypristagare blev värdiga Ulla-Lena Lundberg. Hon tackade med ett vackert och viktigt tal.

Efter nedläggning av blommor vid Julius Sundbloms staty och ordförande Veroncas starka tal var det dags för samling på Lilla Holmen och gruppbild på Intermezzokören. Vilket härligt kramkalas! Hur skulle man klara sig utan sin underbara kör?

...och Lotta Angergård fick en fin flicka på självast självstyrelsedagen. Grattis och Lycka till!

Nu förbereder jag morgondagens diskussion i radion. 7.30 skall vi diskutera hur det kommer sig att de svenska barnskötarna inte är behöriga på Åland - en berättigad fråga som bygger på att våra branskötare skall ha kompetens både för vård och barnomsorg medan man blir antingen eller i Sverige.

Inga kommentarer: