måndag, november 19, 2007

En dag med glädje och sorg

Idag fyller Roger Nordlund 50 år. I Självstyrelsegårdens trappa upp till lagtinget vandrade en aldrig sinande ström av ivriga gratulanter från andra politiska partier, företag, organisationer, släkten och förstås en hel massa vänner. Han är oerhört älskad och populär. Det märktes inte minst idag. En glädjens dag - han förtjänar verkligen den uppskattningen som visats honom idag. Själv hade jag glädjen att uppvakta honom fyra gånger. Först sjöng vi inom lagtingsgruppen i morse, i eftermiddags uppvaktade centerns parti, landskapsregeringen och förstås kompisgänget.

Samtidigt har det varit en stillhetens och sorgens dag idag. På Självstyrelsegården flaggar vi på halvstång och började dagen med en stämningsfull minnsestund för vår mycket uppskattade medarbetare Stefan Isaksson. Även inom centerns lagtingsgrupp höll vi en tyst minut och samlade runt Stefans minne innan firandet av Roger tog vid. Stefan är en av oss i centern.

Trots att dagen varit sprängfylld av känslor glädje och sorg så blev det en riktigt fin dag. En vacker balans mellan olika stämningslägen. Värdig på allt sätt.

Mina tankar är hos Kirsi och barnen samt Stefans föräldrar.

Inga kommentarer: