fredag, maj 23, 2008

Fyra nya rektorer

Idag har jag anställt fyra nya rektorer. Janne Sundström basar för Hotell- och Restaurangskolan, Angela Sjöberg för vårdinstitutet, Lasse Selander för Yrkesskolan medan Jana Ekebom blir ordinarie på Folkhögskolan efter ett lyckosamt prövoår. Innan beslutet har vi haft en omfattande process med intervjuer och referenser och diskussioner med de sökande. Det känns verkligen bra. Jag vill både lyckönska och välkomna dem allihop.

Igår fattade vi ett historiskt beslut genom att sätta igång projekteringen av Sjöfarts museet. I regeringen har vi jobbat hårt det här halvåret för att få allt klart för att komma dit vi är idag. Vi har diskuterat ihop oss med Nautical Club om det framtida ägandet, diskuterat tomt och parkeringsfrågor med staden och byggtekniska detaljer med sakkunniga. Planeringen har varit på gång i 14 år så det var hög tid att få projektet i hamn nu. Nu gäller det att hålla tummarna att vi får vettiga anbud att vi kan slå igång bygget och få ett modernt sjöfartsmuseum både för ålänningarna och våra turister.

I går kväll var hela regeringen till Finström på kommunrunda. Vi besöker en kommun per månad. Det var verkligen trevligt. Hela mötet var så välorganiserat. På förhand hade fem olika grupper plockat fram olika teman man ville diskutera och varje grupp gav först lite bakgrund för att sedan ställa konkreta frågor. I god anda, sakligt och konstruktiv diskuterade vi trafiklösningar, olika fastigheters användning, golfbanor kommunreformer och landskapsandelssystem. Vi fick med oss hem flera goda ideer och förhoppningsvis lämnade vi efteross både klargöranden och kanske lite inspiration.

På efterimiddagen idag deltog jag i en debatt om regionkommittens betydelse för oss ålänningar. Det var inte särskilt stor publik. Kanske inte så svårt att förstå: fredag eftermiddag - lyckas man vara ledig då kanske man inte sätter sig inne på bibban när det dessutom är härligt väder ute.

På söndag fyller Ridklubben Sleipner 40 år. Nu skall jag samla tankarna och fundera på vad jag skall säga när den skall uppvaktas.

Ha en skön helg!
Redigera inlägget

Inga kommentarer: