torsdag, september 07, 2006

Finlands regering har polisanmält Ålands regering

Jag är brottsmisstänkt. Jag är kallad till centralkriminalpolisen på förhör misstänkt för brott mot tjänsteplikten. Inrikesministeriet vid den finländska regeringen har polisanmält mig och lantrådet med anledning av Paf:s internetverksamhet.

Jag har begärt att få kallelsen skriftligt - det kan vara bra att spara till historieskrivandet.

Att kommunicera från Finlands regering genom att polisanmäla...

Jag känner mig kränkt. Tänk att man från inrikesministeriet polisanmäler utan att ha haft en enda kontakt till mig! Inför presidentvalet ansåg statsminister Vanhanen att konflikten skall lösas politiskt.

Jag är helt övertygad om att vårt tillstånd som vi har givit Paf väl lever upp till dagens lagstiftning och HD:s domslut. Dessutom vet jag efter att ha följt upp Pafs verksamhet att den fungerar inom tillståndet. Så har jag också besvarat inrikesministeriets formella brev och ingen har hört av sig och varit missnöjd med svaret - sen ringer CKP !

Förhöret går av stapeln nästa vecka.

3 kommentarer:

kim sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
kim sa...

vilket sätt..man blir ju förvånad minst sagt. Kunde inte Finlands regering kunnat svara på ett lite mildare sätt..eller iallafall förvarnat lite.

Som du skrev: "ingen har hört av sig och varit missnöjd med svaret". Borde man inte kommentera detta och därigenom försöka lösa det genom dialog?

Den finska regeringen upphör nog aldrig att förvåna. Hoppas allt slutar lyckligt och att PAF får fortsätta med sin verksamhet.

/Kim

Anonym sa...

Nu är det bevisat, Finland älskar Ålands självstyrelse!