måndag, december 11, 2006

Med en ängels tålamod

Nu är EU-uppdragen avklarade för i år. Det har varit en intensiv höst men jag är känner mig tillfreds med de åländska insatserna och tycker att vi gjort oss hyfsat hörda med tanke på att vi är 27 000 personer bland 450 miljoner europeer.

Många, åtminstone politiker, vet idag om att Åland finns och att vi har en speciell självstyrelse.

I morgon bär det i väg till Stockholm. Arbetet med att få elöverföringsavgiften avlyft mellan Sverige och Åland fortsätter. Jag har jobbat med frågan under hela min mandatperiod och den har sakta men säkert gått framåt - men nog går det långsamt - det gäller att ha en ängels tålamod. Men med tanke på att frågan under denna period för första gången kommit upp på politisk nivå, en utredningsman blivit tillsatt och vi fått vara med och formulerat utredningsdirektivet - så får jag väl vara nöjd.

Nu skall jag träffa utredningsmannen och informera honom om den åländska problematiken. Nästa vecka skall jag träffa ansvariga ministern Maud Olofsson och även briefa henne.

2 kommentarer:

Anonym sa...

ldla ksppa ,aldks lsppa kskap alsppa

Anonym sa...

The poem was written just after the Bolshevik occupation of Russia in 1917, and just before a civil war. [url=http://www.elitwine.com]canada goose coats[/url] Using this law, the beneficiaries will receive the correct amount for them and biases will be prevented. [url=http://www.pariscanadagoosepascher.com]Canada Goose Chateau Parka[/url] Piktrwhdv
[url=http://www.texsoco.com]canada goose expedition[/url] Fbuzjfgyt [url=http://www.christianlouboutinonlineoutlet.co.uk]christian louboutin outlet online[/url] iuxwreiml