torsdag, februari 08, 2007

Att kommunicera är viktigtDet var kallt i Helsingfors igår - 23 grader på förmiddagen när jag landade. Inomhus var det däremot varmt och gott. Gårdagens målsättning var att skapa goda relationer till utrikeshandels- och utvecklingsminister Paula Lehtomäki (inomhusbilden) och omsorgsministern Liisa Hyssylä (utomhusbilden). Jag känner mig hedrad att de tog sig tid trots att det kommande valet gör att tidtabellen är ännu mer ansträngd än vanligt.

Vi hann diskutera massor med intressant - vilka Ålandsfrågor som borde finnas med i det kommande regeringsprogrammet, drogproblematiken, vårt bristande inflytande i EU, vikten av långsiktiga lösningar för sjöfarten och sjöfartens enorma betydelse för Åland men också Finland. Hushållsnära tjänster och en hel del aktuella frågor inom hälso- och sjukvården och att vara mamma och politiker.

Den här typen av möten behöver vi mera av - möten utan särskild agenda där Åland och Finland möts. Avslappnat och tillbakalutade diskuterade vi öppenhjärtigt. Helt annorlunda än då man sitter i förhandlingar på varsin sida av bordet.

- Det här skall vi fortsätta med. Däremellan är det telefonen och mailen som gäller - kommunikation är viktigt.

1 kommentar:

kim sa...

Håller med dig till punkt och pricka.

Det är bra med dessa typer av möten, framför allt med tanke på att Finland mer och mer framställs som "den onda modern".
Detta visar att det finns saker som går att diskutera gemensamt, utan en massa kompromisser (även om de kanske kommer senare).

Om du har möjlighet är upp till dig att bedöma men avslutar med att ta ett citat ur detta inlägg.
"Den här typen av möten behöver vi mera av"