måndag, februari 19, 2007

Ack Värmeland du sköna

Första dagen på sportlovsledigheten och vi har nått fram till vår oas vid sjön Fryken omsluten av de enorma värmlandsskogarna.

På vägen hit körde vi igenom Karlsskoga som jag just på radion hörde att är känd för Bofors vapenfabrik, Alfred Nobel, simhopparna Ulrika Knape och Ulrica Lindberg samt dansbandet Sten och Stanley och för att man ofta hånglar i bil. Vi stannade aldrig till där... Jag skall vid tillfälle kolla med Caroline (lärare i GHS) och Christian (läkare ÅHS) som för några år sedan flyttade till Åland från Karlsskoga.

Härligt ljus ute. Har just varit ute på en löparrunda. Jag såg bara en människa på hela turen. En kvinna som nästan hoppade i diket när jag kom i fatt henne.
-Hjälp man är inte van det kommer nån här, flämtade hon på härlig värmländska.

Jag springer alltid med musik i öronen - nästa gång skall jag passa gå och lyssna på tystnaden.

Kan konstatera att barnen sysselsätter sig med helt andra saker här än hemma. Två hockeyklubbor en boll och en pulka till mål har roat dem i timmar.

Här följer vi mat och sovklockan. Nu börjar vi bli hungriga - dags för mat.

3 kommentarer:

kim sa...

ha en trevlig vistelse :-)

britt sa...

Min bror Alf bor ju i Karlskoga, så har har varit där ofta, men jag har aldrig hånglat i någon bil där.. :)
Trevlig semester!

Britt Lundberg sa...

Tack! Vi hade det härligt. Det blev inte så mycket skidning. Det regnade när vi kom upp och två dygn senare sjönk temperaturen till sådär -15. Stenhårda och isiga spår. Men godmat, böcker, tv, en del shopping och sällskapsspel samt en löparrunda varannan dag passade mig perfekt