måndag, januari 29, 2007

Idrottsgala, stadsbuss och MISE

Är på benen igen efter en hel vecka med förkylning, kroppsvärk och feber. Fantastiskt vilket fint teveutbud som UR (utbildningsradion?) erbjuder.

I lördags var det premiär för mig för idrottsgalan. Vilken tillställning! Grattis Mysan, Mari och alla andra som jobbat hårt med den.

Fler än jag var stumma av beundran över musikinstitutets fantastiska shownummer. Jag trodde ett tag att jag var i London på musikal!

Förutom alla fantastiska och proffsiga arrangemang på idrottsgården så var det urkul att dansa disco på Indigo. Vilket drag! Det här lever jag på länge!

Det blir många kvällsmöten den här veckan.
I kväll skall jag träffa utredaren om elöverföringsavgifterna och i morgonkväll är det stadsfullmäktige som gäller. Då skall vi bland annat ta ställning till
om stadsbusstrafiken skall bjudas ut på nytt eller om Röde orm skall få fortsätta.

En debatt om avgifterna på bussen väntas också. Jag tycker att vi skall bjuda ut trafiken och jag är också beredd att efter en långt försök med avgiftsfri busstrafik nu erbjuda billiga säsongs/årskort så att trafiken kan utvecklas.

Vidare väntas debatt kring Edlagårdens utbyggnad. Ett beslut som hänger ihop med Trobergshemmets utbyggnad och utveckling. Jag kommer att stöda att det görs en allmän uppsnyggning av Edlagården i det här skedet men att inga resurser läggs på utbyggnad i det här skedet eftersom vi inte ännu vet vilka behoven blir.

Vidare kommer en MISEdebatt där jag hoppas fullmäktige går in för att begära en utredning över kostnaderna innan vi beviljar mera pengar.

Dessutom kommer jag att lämna in en motion - jag vill att staden skall göra upp en egen plan för avfallshanteringen utgående från medborgarnas goda idéer kring hur hanteringen skall skötas. Spännande att se hur den tas emot.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Bravo Britt! Vård, skola och omsorg skall i mån av möjlighet vara gratis,inte stadsbussen. När du nu åker till Bryssel för att diskutera vårfågeljakten, en tradition som vi haft sedan hedenhös så ställ dem mot väggen. Tänk om vi skulle börja lobba om deras tradition tjurfäktningen som är en instutition i Spanien och kan tyckas vara rena djurplågeriet.

Anonym sa...

"Svärtan"

Anonym sa...

http://tramadol-sqllt.blogspot.com/
Ciao!