torsdag, juni 16, 2016

Alla vill ha skördefest och Åland på tallriken. Men då måste jordbruket få förutsättningar at producera råvarorna!

Alla vill ha närproducerad mat, rena livsmedel, öppna landskap, betande djur, lokala produkter, skördemarknad och Åland på tallriken.

Allt detta får ofta utrymme i fina tal med vackra blomsterspråk.

Inget av det här kommer av sig själv. Det kräver insatser, beslut och förenklade regelverk. Vi har självstyrelse och till stora delar kan vi se till att förbättra förutsättningarna för våra bönder. Men det verkar i det närmaste omöjligt att få en majoritet för det.

Jordbruket står inför sin största kris på säkert 30 år!

Jag föreslog i Argument i radion idag att man borde jobba för ett generellt transportstöd på Åland för att göra våra producerande företag konkurrenskraftiga. Tyvärr så finns inte viljan ens att försöka. Jag förstår inte varför regeringen inte för direkta diskussionen med kommissionen utan bara svarar att "EU säger aja baja och det är ingen ide." Jag föreslog också att de djurhållare som sköter sig borde gynnas med färre inspektioner och lägre avgifter. Avbytarsystemet måste ses över. Framtiden ligger i förädlade produkter som står för något. Vi kommer ha svårt att konkurrera med bulkvaror med storproducenter som Polen.

Kort sagt vill vi ha Åland på tallriken behöver vi se till att våra jordbrukare har det drägligt och rätt till att vars sjuka och ha semester som vi andra.

7 kommentarer:

Anonym sa...

Fula hora, om du älskar Islam kan du flytta till Pakistan. Vi vill inte ha negrer och blattar på Åland.

Anonym sa...

Trevlig blogg det här, ha det bra!

Anonym sa...

Berikande invandring är vad Åland behöver just nu. Jag tycker det råder alldeles för stor brist på våldtäktsmän och kvinnohatare.

Anonym sa...

Det var en stor skandal i England en tid sedan. För att sammanfatta väldigt kort:
Pedofilgäng beståendes av Pakistanska män våldtog 1'400 barn under 16 års tid.
Detta var flickor så unga som 11 år som blev systematiskt gruppvåldtagna och fraktade runt i Norra England och sålda till andra män som också fick våldta dom.
Kommunen och polisen i Rotherham var fullt medvetna om vad som pågick men dom vågade inte göra nånting åt det för att dom var rädda för att bli kallade rasister.
När man har en så pass snedvriden fokus, vad säger det om ens förmåga att bedöma vad som är ett riktigt problem?

Rasism är inte det värsta som finns.
Rasism är snarare väldigt naturligt. Våra hjärnor är i stort sett kopplade så att det blir väldigt lätt för oss att göra generaliseringar,
och vem FAN har inte fördomar om andra människor? Om någon påstår att dom är fria från fördomar så är dom en lögnaktig säck med skit.
Så. Är rasism det värsta som finns?
Nej, det värsta som finns är människor som låter ett barn bli våldtaget i flera år utan att ingripa,
bara för att dom är rädda att få en ytlig stämpel på sig. En stämpel som har tappat all betydelse. PK-människor är det värsta som finns.

Anonym sa...

SvD skrev i en artikel skriven av religionsforskaren Svante Lundgren, att det inom islam anses som en plikt och en helig "gudstjänst" att våldta icke-muslimska kvinnor. Ska vi sluta som Sverige? Ut med packen!

Anonym sa...

Britt är en intelligent och vacker kvinna. Nu slutar ni med det här...

Anonym sa...

Egocentriska realister, håll er borta från den här bloggen!