fredag, maj 27, 2016

Ett av motiven för kommunreform: att minska centerns inflytande!!!

Det kan ta lång tid för en regering att hitta sina roller.

För vår regering just nu är centern i fokus. Detta trots att vi inte är med. Hur skulle centern göra? Var skulle centern spara? Vad skulle centern säga? Är de vanligaste replikerna ifrån ministrarna och representanterna från regeringen. Borde det inte snart vara dags att fokusera på vad regeringen själv vill göra och verkställa det.


Regeringspartierna har inte pratat ihop sig inför behandlingarna i plenisalen, vilket förstås är både intressant och ibland roande att lyssna till. En representant lägger fram ett förslag till hur man kunde förhålla sig till förslaget man just själv lagt fram medan nästa ställer sig upp och säger blir det så så stöder inte jag regeringen....


Det finns dock ett kitt i regeringen. Man vill förändra kommunstrukturen. Hur, finns det dock olika bud om. Det senaste argumentet jag hörde var att om vi tar bort kommunerna så tappar centern stöd eftersom centern är så väl förankrat ute i kommunerna. För det första så hoppas jag att dagens politiker är för en mångfald och att alla ålänningar är lika viktiga och för det andra hoppas jag att inte befolkningen ska drabbas för politiska partier vill göra nya egna politiska vinningar.


Även i media har jag läst att det fanns funderingar om vilken ordförandekandidat för moderaterna, som skulle vara den mest centervänliga. Lite skämtsamt så är det väl moderatvänlig en moderatledare borde vara 😊


Det har varit en intressant och lite märklig inledning på veckan. Vi får hoppas att "nya tag" innehåller mer demokrati, transparens och klokskap.

Inga kommentarer: