fredag, oktober 14, 2011

Som havregrynsgröt upphottad med en god senap

Jag vet inte om det anstår ett vicelantråd att tala i bilder och skämta om allvarliga ting men jordförvärvsbeslutet som fattats av liberalerna i regeringen inspirerade mig till följande liknelse


Den slarviga ändringen av jordförvärvsreglerna kan liknas vid havregrynsgröt upphottad med en klick god senap.
Havregrynsgröten symboliserar ett stabilt Åland med potential medan den goda senapen står för smakhöjaren, tillskottet som för med sig något nytt i form av nya markköpare.
Det finns en överenskommelse om att havregrynsgröten behöver serveras med annat än bara smöröga och socker för att bibehålla sin popularitet . Tillskottet ska vitalisera i form av nya skattebetalare.
Liberalerna bestämmer att havregrynsgröten serveras med en klick god senap.
Centern varnar för att senapen till och med kan vara en motsats till att vitalisera. Centern vill matcha vilka smaker som passar ihop med gröten så att konsekvenserna blir en ännu godare gröt. Man borde fundera på bär, nötter och honung istället, vilka inte bara ger något nytt utan även är hälsosamma och därmed vitaliserande i form av vitaminer, fibrer och nyttiga fetter dvs liknas vid nya skatteinkomster.
Skadan är skedd, liberalerna har slängt en klick senap på gröten utan att ha smakat av hur helheten fungerar. Det finns en risk att den goda havregrynsgröten inte längre smakar bra. Hinner nån dessutom röra om i gröten blir som bekant svårt att få tillbaka den ursprungliga smaken igen och betydligt svårare att utveckla den till en godare produkt än originalet.
Med en prioritering på att ta fram en fungerande lagstiftning där de olika smakerna är genomtänkta kommer centern att skrapa bort senapen och istället tillföra nyttigheter till gröten. En lagstiftning som skall ge en levade skärgård och nya skattebetalare och som inte ska kunna kringgås.

Inga kommentarer: