måndag, januari 11, 2010

Ingen dag den andra lik

Ingen dag är den andra lik. Det gillar jag! Idag inledde jag och lantrådet arbetsveckan med att träffa riksdagsledamot Elisabeth och stämma av gemensamma frågor.

Lagtinget har debatterat spörsmålet om undandtag för uppförande av skyddsrum och behovet av att ha tillgång till byggbeskrivningar på svenska. Beskrivningarna finns på svenska och den finländska regeringen har höjd på gränserna när skyddsrum måste byggas. Men vi har nog endel politiskt arbete kvar att göra från åländska håll. På tisdag besöker vi inrikesminister Anne Holmlund. Då kommer vi att passa på att förtydliga Ålands folkrättsliga status - ett demilitariesera och neutraliserat Åland - behöver vi ha bombskydd i samma utsträckning som man har i Riket?

Vi har också tackat av vaktmästaren Carl-Johan Wickström som efter 25 år i tjänst men trots sina unga år går i pension.

Under senare delen av eftermiddagen har jag jobbat tillsammans med sjöfartsutbildningsarbetsgruppen med utvecklingen av utbildningen både inom gymnasialstadiet och högskolan. För att resurserna skall optimeras skall vi bilda ett bolag där alla stödresurser ingår. Vi siktar på att bli klara inom maj.

Det blir lax i ugn till middag sen börjar övningarna inför Intermezzokörens jubileumskonsert! Freedom i coming (heter en av låtarna)

Inga kommentarer: